Lunch: Inclus Transport: Inclus Trefpunt: Ophalen bij je accommodatie Eindpunt: Afzetten bij je accommodatie.
  • Overzicht
  • Reis Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • FAQ
  • Recensies

Ervaar de grote marine 5. Elke reis wordt geleid door ervaren zeebiologen en gidsen die hun kennis met je delen, waarbij de nadruk ligt op het welzijn en behoud van de dieren. Verantwoord toerisme is ons belangrijkste doel, dus onze focus ligt op onderzoek, behoud, educatie en de verbetering van onze gemeenschap.

We hebben twee speciaal ontworpen schepen die zijn gebouwd voor jouw veiligheid en comfort, en beide zijn perfect voor het bekijken van zeedieren.

We zullen de volgende stops maken:

Itineraries

Stap 1

Kaapstad

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad. De reis naar Gansbaai duurt ongeveer 3 uur.

Stap 2

Gansbaai

We vragen al onze gasten om elkaar te ontmoeten in Het Grote Witte Huis.

Stap 3

Veiligheidsbriefing

Eenmaal aangekomen bij The Great White House krijg je een korte introductie over de route, veiligheid en waar je op moet letten. Passagiers worden voorzien van comfortabele reddingsvesten en waterdichte jassen.

Stap 4

Laten we eens kijken naar een zeehondenkolonie

De lengte van de Marine Big 5 Tour is tussen de 2 en 2,5 uur, afhankelijk van waarnemingen en weersomstandigheden. Alle cruises vertrekken vanuit de haven van Kleinbaai bij Gansbaai. Dyer Island ligt 8 km uit de kust en is een Important Bird Area (IBA) met toegangscontrole voor het behoud van de vele inheemse vogelsoorten, waaronder de bedreigde Afrikaanse pinguïn. Grenzend aan Dyer Island ligt Geyser Rock, de thuisbasis van een 60.000-koppige Kaapse pelsrobbenkolonie. Deze zeehonden zijn het hele jaar door aanwezig. We nemen je mee naar het kanaal tussen Dyer Island en Geyser Rock dat bekend staat als de wereldberoemde 'Shark Alley'.

Stap 5

Walvissen hot-spots

We nemen je dan mee naar de walvissenhotspots in de baai. Met meer dan tien jaar ervaring weten we waar je de beste walviswaarnemingen kunt verwachten. Het seizoen van de zuidkapers is van half juni tot half november. Rond deze tijd ligt onze focus op het doorbrengen van wat tijd met deze ongelooflijke walvissen die onze kusten bezoeken om te paren en te kalven. De meer terughoudende Bryde's walvis kunnen we het hele jaar door tegenkomen. Van half december tot half juni zoeken we actief naar deze soort tijdens onze tochten. We kunnen ook prachtige bultruggen zien aan het begin en einde van hun migratieseizoen.

Stap 6

Dolfijnen

We hebben ook drie dolfijnsoorten die door het gebied trekken - gewone dolfijn, tuimelaar en bedreigde bultrug - dus als we geluk hebben, zien we er misschien wel een.

Stap 7

Haaien

We hopen je ook een bronzen walvishaai of een grote witte haai te laten zien.
Onthoud dat we hier te maken hebben met wilde dieren en dat waarnemingen niet gegarandeerd zijn, maar ons team zal zijn best doen om je zoveel mogelijk van onze Marine Big 5 te laten zien.

Stap 8

Terug naar land

Sluit je reis af door terug te gaan naar het Grote Witte Huis om over je ervaring te praten

Stap 9

Terug naar Kaapstad

Rijd in 3 uur terug naar Kaapstad.

• Boottocht en chauffeur van en naar Kaapstad
• Thee en koffie bij aankomst
• Gebotteld water aan boord

• Extra drankjes en snacks

• Verrekijker
• Warme kleding (het is koud op het water als de wind waait)
• fototoestel

• Zonnebrandcrème
• Warme kleding (het is koud op het water als de wind waait)
• Comfortabele dichte schoenen

Voldoet aan Covid-19 (maskers en temperatuurcontroles)

Het hele jaar door, zeven dagen per week - afhankelijk van het weer. Het seizoen voor walvissen is over het algemeen van half juni tot half november.

Door wisselende weersomstandigheden is de tocht niet altijd mogelijk en daarom niet gegarandeerd. Tijdgerelateerde routes zijn afhankelijk van getijden, weersomstandigheden en het aantal geplande tochten voor een bepaalde dag.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Big 5 zeetour in Gansbaai (met vervoer terug naar Kaapstad)”