Lunch: Niet inbegrepen Transport: Inclus Trefpunt: Ophalen bij je accommodatie in Kaapstad Eindpunt: Afzetten bij je accommodatie in Kaapstad
  • Overzicht
  • Reis Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • FAQ
  • Recensies

Wijnliefhebbers opgelet! Prikkel je smaakpapillen en spijker je wijnkennis bij tijdens onze Full Day Winelands Tour. Geniet van drie wijnproeverijen bij bekroonde wijnboerderijen, vergezeld van een kaasassortiment en keldertour, een spannende rit met de Franschhoek tram en een bezoek aan de Drankenstein gevangenis waar Nelson Mandela het laatste deel van zijn gevangenschap doorbracht.

Vertrek: 08:00 - 09:00
Terugkeer: 17:30

HOOGTEPUNTEN

Verruim je smaakpapillen en geniet van drie wijnproeverijen op de meest prestigieuze, bekroonde wijnboerderijen(*) van Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Geniet van wijnproeverijen, kaasproeverijen en kelderrondleidingen terwijl je kennis opdoet over enkele van de meest unieke wijnen ter wereld
Geniet van een unieke rit met de vintage Franschhoek Tram, langs adembenemende uitzichten en wijngaarden - een van de beste manieren om de ware schoonheid van Franschhoek te ontdekken
Bezoek Paarl met zijn levendige Afrikaans cultuur en de Drakenstein gevangenis, waar Nelson Mandela verbleef voordat hij werd vrijgelaten.

Opmerkingen:

*De locaties van de wijnboerderijen kunnen verschillen afhankelijk van de dag van de week of de tijd van het jaar.

*Dit is een volledige dagtour door de Winelands en je wordt opgehaald en afgezet bij je hotel.

We zullen de volgende stops maken:

Itineraries

Stop 1

Ophalen

We halen je op bij je hotel of guesthouse. Zorg ervoor dat je Kaapstad selecteert en je adres of hotelnaam invult waar je opgehaald wilt worden. Zorg dat je er klaar voor bent, want het kan zijn dat je als eerste wordt opgehaald. Een vroeg vertrek is noodzakelijk om zoveel mogelijk tijd door te kunnen brengen in de aanwezigheid van de Grote Witte.

Stop 2

Stellenbosch

We beginnen de ochtend in de Stellenbosch wijnlanden, op slechts 20 minuten van Kaapstad, die een majestueus landschap bieden dat heel anders is dan het Kaapse schiereiland. Je ontdekt verschillende druivensoorten die in dit gebied groeien, zoals Chenin Blanc, Shiraz en de unieke Zuid-Afrikaanse Pinotage. Je leert ook over de in de regio ontwikkelde Méthode Cap Classique, die de allerbeste Franse champagnes evenaart en evenaart. Stellenbosch is een klein maar zeer levendig stadje met een beroemde universiteit en talloze activiteiten zoals rondleidingen door en proeverijen van wijnkelders, musea, galerieën en aardbeien plukken. Je hebt de mogelijkheid om wijnen te kopen die je mee naar huis kunt nemen om na je bezoek te genieten van de heerlijke wijnen uit de regio.
(1h45)

Stop 3

Franschhoek

Daarna gaan we naar Franschhoek - een droombestemming voor wijnliefhebbers - ook wel bekend als "het Franse hoekje", een oud Hugenotenplaatsje. Met zijn vele straatjes en landgoederen met Franse namen zal het stadje je helemaal verbijsterd doen voelen, alsof je in Frankrijk bent in een ander tijdperk. Je zult helemaal in de ban zijn van de charme van de stad en de vredige omgeving. Je krijgt de kans om de delicatessen, kazen en beste wijnen van de streek te proeven. Sinds 1 oktober nemen we je met trots mee op een unieke rit met de Franschhoek Tram langs prachtige wijngaarden, adembenemende landschappen en bekroonde wijnboerderijen. Bonus - onze gidsen spreken vloeiend Engels en Frans!
(2h)

Stop 4

Gevangenis Drakenstein

Drakenstein, ook bekend als de Victor Verster gevangenis, ligt tussen Franschhoek en Paarl. De gevangenis is beroemd omdat het de gevangenis is waar Nelson Mandela de laatste veertien maanden van zijn gevangenschap doorbracht omdat hij campagne voerde tegen de Apartheid en daarna in februari 1990 als vrij man vertrok! Hier zie je een onlangs onthuld, meer dan levensgroot standbeeld van Nelson Mandela die zijn vuist opheft, niet uit woede, maar als een bekend gebaar van verzet, meestal vergezeld van de vrijheidsslogan - 'amandla awethu' in isiZulu of 'power to the people' in het Engels.

Stop 5

Paarl

We eindigen de tour in de stad Paarl, waar we je een goed beeld geven van de Afrikaanse cultuur en traditie. Het district is vooral bekend om zijn Pearl Mountain of "Paarl Rock". De enorme granieten rots wordt gevormd door drie afgeronde uitsteeksels die samen Paarl Mountain vormen en is in majesteit vergeleken met Uluru (vroeger bekend als Ayers Rock) in Australië. Paarl biedt je een gevarieerd aanbod aan wijnboerderijen, de beroemde specerijenroute, het Taal Monument (het monument in de Afrikaanse taal), coffeeshops, brouwerijen en nog veel meer. Je kunt ook de wijngaarden van de stad bezoeken waar je de beste wijnen van de regio kunt proeven.
(1h)

Stop 6

Stuur terug.

Daarna word je teruggereden naar Kaapstad. Afzetten bij je hotel

• Keldertour

• 3 wijnproeverijen

• Kaas proeverij

• Biltong proeven

• Geregistreerde gids

• Transfer in een voertuig met airconditioning

• Lunch

• Optionele invoer

• Eventuele extra artikelen van persoonlijke aard.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kaapse Wijnlanden Hele Dag Tour”