Lunch: Niet inbegrepen Transport: Niet inbegrepen Trefpunt: Ophalen bij je accommodatie in Kaapstad Eindpunt: Afzetten bij je accommodatie in Kaapstad
  • Overzicht
  • Reis Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • FAQ
  • Recensies

Whale-watching tours bieden een spannende manier om getuige te zijn van de majestueuze Southern Right walvissen die elk seizoen naar de Kaap komen om te broeden en te kalven.

Het walvisseizoen loopt meestal tussen augustus en november op de Kaap en elk seizoen zijn er grote aantallen walvissen te zien langs de kust. De beste plek om deze dieren te zien is langs de beroemde Walvisroute, die langs de kustlijn loopt langs Gordon's Bay, Pringle Bay en Betty's Bay op weg naar Hermanus.

De tocht heeft de volgende hoogtepunten:

1. Wijnproeven onderweg
2. Walvissen kijken op land
3. Boottocht walvissen kijken (optioneel)

We zullen de volgende stops maken:

Itineraries

Stop 1

Ophalen

We halen je op bij je hotel of guesthouse. Zorg ervoor dat je Kaapstad selecteert en je adres of hotelnaam invult waar je opgehaald wilt worden.
Houd er rekening mee dat je om 8 uur 's ochtends en 9 uur 's ochtends wordt opgehaald.

Stop 2

Fernkloof Natuurreservaat & Harold Porter Botanische Tuinen

Andere hoogtepunten tijdens deze rondreis door Kaapstad zijn een bezoek aan het prachtige Fernkloof Natuurreservaat, dat 2000 hectare montain- en kustfynbos omvat en een enorm aantal vogels en kleinere zoogdieren herbergt. De Harold Porter Botanical Gardens is een ander hoogtepunt voor natuurliefhebbers, terwijl op weekdagen en zaterdagen een tocht door het Hamilton Russell Wine Estate een kijkje geeft in de wijnbouw van Hermanus.

De rit langs Sir Lowry's Pass door de slaperige kustplaatsjes van de Walvisroute biedt spectaculaire uitzichten op de Kaapse kustlijn, en in je comfortabele voertuig met airconditioning kun je ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden op deze gedenkwaardige Kaapse walvistour.

Stop 3

Hermanus

Hermanus is een van de topbestemmingen om walvissen te kijken en heeft de perfecte positie om ze direct vanaf de kust te bekijken. Je kunt toekijken hoe deze reuzen van de diepte in de golven dartelen en uit het water springen om een bres te slaan.

Hermanus is de enige stad ter wereld met een 'walvis omroeper' die officieel dienst heeft tijdens het walvisseizoen en dit is een populaire attractie tijdens walvissafari's in deze stad. De omroeper, die op een goed uitkijkpunt staat, kan walvissen zien en dan op zijn hoorn blazen om omstanders te laten weten dat er walvissen in de baai zijn.

De stad was ooit een belangrijk walvisstation en met zijn beschutte baai die de walvissen elk jaar naar dit gebied trekt, was Hermanus een van de lucratievere walvisstations in Zuid-Afrika. Het Old Harbour Museum heeft een aantal overblijfselen uit deze tijd.

Stop 4

Walvissen kijken - De zuidkapers

De Zuidkapers kregen hun naam in de tijd van de walvisvaart, vele eeuwen geleden - de grootte van de walvis en het feit dat hij bleef drijven nadat hij was geharpoeneerd, maakten hem de 'juiste' walvis voor walvisjagers om te vangen. De commerciële walvisvangst is sinds 20 jaar in het grootste deel van de wereld verboden, maar deze prachtige dieren zijn desondanks geclassificeerd als bedreigd. Er leven vandaag de dag nog ongeveer 3000 Zuidkapers in zee.

Een interessante eigenschap die uniek is voor de zuidkapers is 'zeilen' - de walvissen gebruiken hun verhoogde staart om de wind te vangen. Men denkt dat dit gedrag een vorm van spelen is en het wordt vaak gezien voor de kust van Zuid-Afrika.

Stop 5

Stuur terug.

Na afloop van je tour keer je rond 18.00 uur terug naar het door jou gekozen afgiftepunt.

• Geregistreerde gids
• Vervoer in voertuig met airconditioning
• Toegang tot de Harold Porter Botanische Tuinen

• Lunch

• Boottocht om walvissen te kijken (optioneel)

• Kamera
• Geld
• Een geweldige houding om van de dag te genieten

Kleed je comfortabel en volgens het weer

Het hele jaar door, behalve met Kerstmis

There are no reviews yet.

Be the first to review “Walvissen kijken in Hermanus – terugreis vanuit Kaapstad”